Skazin dobrodelni tek Otrok otroku – Ustvarimo boljše življenje za mlade talente!

»Danes smo združili dobrodelnost in zabavo, to je že 8. dobrodelni tek Otrok otroku, naše glavno sporočilo pa ni, da sam prideš v cilj, ampak da pomagaš drugim, ki ne zmorejo,« je povedala Tina Grošelj Dobrijevič, vodja odnosov z javnostjo v Plastiki Skaza.

»Danes smo združili dobrodelnost in zabavo, to je že 8. dobrodelni tek Otrok otroku, naše glavno sporočilo pa ni, da sam prideš v cilj, ampak da pomagaš drugim, ki ne zmorejo,« je povedala Tina Grošelj Dobrijevič, vodja odnosov z javnostjo v Plastiki Skaza.

Pobudnica teka, solastnica Plastike Skaza Tanja Skaza, želi spodbuditi otroke, da uresničijo svoje sanje.  Pred leti se je odločila, da je treba nekaj vrniti družbi in da bodo podprli otroke iz ranljivejših družin. Skozi leta so izbirali različne organizacije, ki delajo z otroki. Letošnji izkupiček teka in ostale donacije bodo šli projektu Botrstvo,  katerega cilj je podpora razvoju mladih talentov. Omogočajo jim udeležbo na tekmovanjih, nakup glasbenih inštrumentov ter kritje ostalih stroškov, ki so potrebni za njihov razvoj. Letos je v projekt Botrstvo vključenih 50 nadarjenih otrok, katerih sanje in potenciali bodo izpolnjeni tudi s pomočjo teka.

»Temeljne vrednote Plastike Skaza so napredek, odnosi in pogum,« poudarjajo v Skazi. S temi vrednotami živijo in jih tudi preko teka želijo predati naprej. Pri dobrodelnosti so se jim pridružili številni sponzorji in donatorji, ki so prepoznali vrednost projekta in to, da je ključno, da stopimo skupaj, saj tako dosežemo več.

Pomagali so z donacijami za projekt Botrstvo, z nagradami in presenečenji za udeležence teka.  Za obiskovalce so na parkirišču podjetja Plastike Skaza v Velenju poleg teka pripravili tudi bogat spremljevalni program: ustvarjalne in športne delavnice za otroke, zabavo z Ribičem Pepetom in malico. Otroci so s prijavo in štartnino, ki je seveda šla v skupni  sklad, lahko tekli na 200 ali 800 metrov, za kar so vsi prejeli tudi medaljo, majico in vrečko presenečenja.

Projekt so jim pomagali izvesti tudi njihovi prostovoljci, sodelavci v plastiki Skaza, ki so po besedah Grošljeve prav tako ključen del projekta. Vse moči so usmerili v cilj, da bi bila donacija čim višja. Skupaj so zbrali že 66.100 evrov, nadaljevali pa bodo tudi skozi leto. Načrtujejo aktivnosti z večjim slovenskim trgovcem, kjer bodo del sredstev od vsakega prodanega izdelka namenili projektu Botrstva. »Želimo si, da tek raste v tem duhu tudi v prihodnje, da smo prisotni in da vračamo nazaj družbi ter podpiramo otroke,« je zaključila Grošljeva.

 

Foto skazin tek

Otroci otrokom skupaj z Ribičem Pepetom za dober namen.