Eni tovorijo orožje, drugi nimajo ustreznih pnevmatik …

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so policisti včeraj popoldne ustavili voznika tovornega avtomobila, ki je imel na zadnjih oseh nameščene pnevmatike, ki niso ustrezale potrebnim zahtevam.

Vseh osem pnevmatik je bilo tako uničenih, da je z njih odstopala tekalna površina, na določenih delih pa je bila tekalna površina pnevmatik celo iztrgana. Poleg navedenega tovorni avtomobil ni imel rezervnega kolesa oziroma ustrezne naprave ali pripomočka, ki ga je namesto rezervnega kolesa predvidel izdelovalec vozila. Manjša odstopanja, sicer še v mejah dovoljenih obremenitev, so zaznali tudi pri tehtanju vozila. Tovorno vozilo so do odprave nepravilnosti izločili iz prometa. Vozniku sledi 500 € globe, samostojnemu podjetniku pa 3.000 €.

Prevažal orožje

Na Mejnem prehodu Dobovec smo včeraj pri vstopu v Slovenijo hrvaškemu vozniku tovornega vozila zasegli 13 kosov orožja. Orožje je bilo namenjeno kupcu iz Velike Britanije. Ker voznik pri mejni kontroli ni priglasil prevoza orožja, prav tako ni imel vse ustrezne dokumentacije podjetja, od koder je vozil orožje, so mu orožje zasegli ter izvedli hitri postopek.