Izpolnite anketo o vaših potovalnih navadah

Velenje – Mestna občina Velenje je lani oktobra v okviru projekta Smart Commuting s štirimi električnimi kolesi in novima terminaloma na Bicy postajah pri občini in na Gorici nadgradila sistem izposoje mestnih koles Bicy.

Izvedli so tudi pregled obstoječe kolesarske infrastrukture na območju mesta Velenje in popisali lokacije, kjer so potrebne izboljšave in popravki. Celotno kolesarsko omrežje je bilo nato pregledano, kritične točke pa bodo postopoma sanirali. Na nivoju funkcijske regije so oblikovali tudi celotno regijsko prometno strategijo.

V novembru so tako zaključili izvajanje projekta Smart Commuting, v katerem je bila Mestna občina Velenje ena od partneric iz šestih držav. Projekti je bil 85 % sofinanciran iz programa Interreg Srednja Evropa.

Sklepno dejanje projekta je še spletni anketni vprašalnik, s katerim ugotavljajo vsakodnevne potovalne navade prebivalcev posamezne sodelujoče regije. Slovenski je namenjen prebivalcem občin Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje, Slovenj Gradec, Mislinja, Dobrna, Celje, Žalec in Polzela.

Vprašalnik bo na voljo na spletni povezavi https://surveyhero.com/c/8402fc77 do 15. januarja 2021.