Umrlo 66 covidnih bolnikov

V ponedeljek so opravili 6158 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 1627 okužb, je objavila vlada na spletni strani.

Umrlo je 66 bolnikov s covidom-19, kar je 14 več kot dan prej oz. največ doslej v enem dnevu. V bolnišnicah se zdravijo 1304 covidni bolniki, 193 jih potrebuje intenzivno terapijo (trije manj kot v nedeljo).

V ponedeljek je bilo tako pozitivnih 26,4 odstotka vseh opravljenih testov.

V bolnišnicah so se v ponedeljek zdravili trije covidni bolniki več kot dan prej. V domačo oskrbo so jih odpustili 86, kar je 42 več kot v nedeljo.

Doslej so v Sloveniji potrdili 87.915 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 1862 bolnikov s covidom-19. Trenutno je po podatkih Sledilnika za covid-19 aktivno okuženih 20.813 ljudi.

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 24 okužb, v Šoštanju 8, v Šmartnem ob Paki 5, v Mozirju, v Nazarjah in na Rečici ob Savinji po ena, v Gornjem Gradu in na Ljubnem pa po dve okužbi. V Lučah ni bilo okužbe, v Solčavi pa sta bili dve.

V nam bližnjih občinah pa v Črni na Koroškem ni bilo okužbe, v Mežici 1, na Prevaljah 4, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 2, v Slovenj Gradcu 4, v Mislinji, Vitanju in na Dobrni po ena,  v Vojniku 10, v Celju 32, v Žalcu 20, na Polzeli 10, v Braslovčah 4, na Vranskem 1, v Preboldu 5 in na Taboru 2 okužbi.

 

Med tem, ko je stroka precej neenotna, kaj storiti, da bi število okuženih začelo izraziteje padati in vlada preko represivnih organov kršilcem ukrepov (ki pa so pogosto neživljenjski) grozi z vedno težjimi sankcijami, postaja nestrpno tudi gospodarstvo, saj države okoli nas ponujajo drugačne rešitve, ki vsaj trenutno kažejo boljše rezultate.

Ob vse bolj številnih smrtih smo kar nekako otopeli in se nas ne dotaknejo več, če med umrlimi niso naši bližnji ali znanci.