Štirinajst dni še strožjih ukrepov

Vlada je na današnji seji podaljšala večino dosedanjih ukrepov, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve.

Po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja bo s soboto ustavljen javni potniški promet, od ponedeljka pa bodo znova zaprte nenujne trgovine. Še naprej bodo odprte trgovine s hrano, lekarne, banke in pošte. S petkom prepoved vsakršnega zbiranja razen znotraj istega gospodinjstva ali družine.

Šolanje bo v prihodnjih 14 dneh še vedno potekalo na daljavo, vrtci pa bodo delovali le za nujne primere. V zaprtih prostorih bodo lahko trenirali samo poklicni športniki. Še naprej bodo lahko delali vulkanizerji, prav tako dimnikarji.

S ponedeljkom med izjemami za prehajanje meje brez karantene ne bo več lastništvo nepremičnine ali plovila.

Gantar pravi, da imajo prve resne obete, da bi lahko decembra prišli do prvih doz cepiva proti covidu-19.

Ukrepi bodo veljali naslednjih 14 dni.

Spet veliko okuženih

V Saša regi je bilo včeraj zopet največ okužb v Velenju, tokrat 49, v Šoštanju 13, v Šmartnem ob Paki 4, v Mozirju 11, v Nazarjah 3, na Rečici ob Savinji 1, v Gornjem Gradu 4, na Ljubnem 1, v Lučah 4, v Solčavi 1 primer okužbe.

V nam bližnjih občinah pa je bila v Črni na Koroškem 1 okužba, v Mežici 1, na Prevaljah 4, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 17, v Slovenj Gradcu 31, v Mislinji 8, na Dobrni 2, v Žalcu 21, na Polzeli 3, v Braslovčah 11, na Vranskem 3, v Vitanju nič, v Vojniku 6, v Celju 35, v Preboldu 7 in na Taboru 2 okužbi.