Civilni zaščiti MOV bronasti znak policije

Velenje –  Ker v MOV sodelovanje med policijo in civilno zaščito uspešno poteka že veliko let, je ta sodelovanje podkrepila tudi z podelitvijo bronastega znaka policije Civilni zaščiti Mestne občine Velenje.

Priznanje je v imenu Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije predstavnikom civilne zaščite podelil komandir Policijske postaje Velenje Boštjan Debelak v prisotnosti pomočnikov Davorina Potočnika in Marka Hriberška. Komandir je ob predaji priznanja izpostavil, da je to sodelovanje odlično, kar pride še posebej do izraza v teh kriznih časih.

Sistem zaščite in reševanja je na podlagi Zakona za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami organiziran in vključen v sistem nacionalne varnosti. Organiziran je kot enoten in celovit sistem, v katerem se povezujejo vse reševalne službe in druge namensko organizirane enote za zaščito in reševanje.

Bronasti znak policije za sodelovanje se podeli za uspešno sodelovanje ali pomoč policiji pri opravljanju nalog, povezanih s širitvijo varnostne kulture, krepitvijo in razvojem varnosti, ali za uspešno sodelovanje in pomoč pri posamezni varnostni akciji.