Lokalc spet po voznem redu

Velenje – Končno!

Tako so zavzdihnili mnogi, ki so bili vajeni uporabljati priljubljenega Lokalca. Javni mestni potniški promet bo začel obratovati jutri, 13. maja, Lokalc pa bo vozil po ustaljenem voznem redu. Potniki bodo morali upoštevati varnostne ukrepe in higienska priporočila za izvajanje avtobusnega prevoza v času epidemije, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje. Potnikom tudi priporočajo, da v času epidemije ne uporabljajo prevoza za nenujne namene.

Vstop dovoljen pri zadnjih vratih

Osebe z znaki akutne okužbe dihal naj ne uporabljajo sredstev javnega prevoza. Dokler ne bodo urejene fizične pregrade pri vozniku, pa je treba na Lokalcu spoštovati naslednji režim: na postaji najprej potniki izstopijo in ob tem držijo zadostno medosebno razdaljo. Nato začnejo  vstopati novi potniki in prav tako držijo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra, tudi v vozilu. Vstop in izstop je dovoljen le pri zadnjih vratih.

Ob vstopnih/izstopnih vratih avtobusa bo nameščeno razkužilo za roke za potnike. Potniki si morajo pred vstopom v avtobus obvezno razkužiti roke, enako svetujejo tudi ob izstopu. Za potnike je ves čas trajanja prevoza obvezna uporaba maske, ki prekrije nos in usta.