Vlada rahlja ukrepe, a težave ostajajo

Ker je trenutno epidemiološko stanje v državi pod kontrolo in ker so težave na gospodarskem področju vse hujše, država počasi sprošča sprejete preventivne ukrepe.

Ker je trenutno epidemiološko stanje v državi pod kontrolo in ker so težave na gospodarskem področju vse hujše, država počasi sprošča sprejete preventivne ukrepe.

Od srede dalje bodo tako spet lahko delovale knjižnice, galerije in muzeji, pa tudi nepremičninski posredniki in dimnikarji. S ponedeljkom pa bo sproščena še strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, sproščene bodo tudi storitve izdelave in popravil tekstila, obutve in usnjarska dejavnost ter izdelava ključev, začeli bodo delati fotografi, fotokopirnice, urarji ter zlatarji.

Seveda za vse veljajo določene omejitve, ki naj bi zagotovile varnost vseh udeležencev. Prav te pa bodo verjetno povzročale precej težav in marsikdo se za zdaj zaradi njih ne bo odločil za odprtje dejavnosti. Vlada bo podrobnejši načrt sproščanja protikoronskih ukrepov sicer obravnavala jutri.

Festival Velenje bo rok odprtja Galerije še določil

Iz Galerije so nam pred nekaj minutami sporočili: “Danes malo po osmi uri zvečer smo iz medijev izvedeli, da naj bi se jutri odprle knjižnice, muzeji in galerije. Informacije smo seveda zelo veseli, a ker od pristojnih institucij še nismo dobili uradnega obvestila o odprtju ter napotkov glede varnega delovanja, jutri obisk galerije žal še ne bo mogoč. O datumu ponovnega odprtja vas bomo obvestili. Zaenkrat pa vabimo na virtualni ogled razstave Metke Kavčič:

Tudi Muzej Velenje ostaja zaprt

Podobno sporočilo so nam poslali tudi z Muzeja Velenje: “Pred nekaj minutami smo iz medijev izvedeli, da naj bi bili od jutri spet odprti slovenski knjižnice, galerije in muzeji. Ker nismo s strani pristojnih institucij dobili še nobenega uradnega obvestila, napotka ali usmeritev in ker se želimo v Muzeju Velenje na ponovno odprtje ustrezno pripraviti ter poskrbeti za vse, kar je potrebno, da bodo ob ponovnem odprtju našega muzeja varni vsi zaposleni in naši cenjeni obiskovalci, sporočamo, da Muzej Velenje ostaja zaprt vsaj še do 4. maja 2020. O tem, kdaj bo Muzej Velenje ponovno odprt, in na kakšen način bomo v času, ko epidemija še traja, delovali, vas bomo seveda pravočasno obvestili.”