Doslej odpuščeno 226 bolnikov

Na praznični ponedeljek so v Sloveniji opravili 683 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili šest okužb, skupaj 1408. V ponedeljek so umrli trije bolniki s covidom-19, skupaj doslej 86. V bolnišnicah je bilo 78 bolnikov, od teh 24 na intenzivni negi.

Na praznični ponedeljek so več novih potrjenih okužb znova zabeležili v Šmarju pri Jelšah, in sicer štiri od skupaj šestih ugotovljenih v celi Sloveniji.

Po podatkih NIJZ so na območju Zahodne Štajerske regije potrjene okužbe v 25 občinah. V zadnjih 24 urah se je okuženost s COVID+ v celotni Sloveniji povišala za šest oseb, od tega so štiri (4) osebe zbolele v domu starejših oskrbovancev (DSO) v Šmarju pri Jelšah. Skupaj je tako na območju ZŠ regije okuženih 305 oseb, največje število okuženih oseb je še vedno na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO, kjer je trenutno okuženih 180 oskrbovancev in zaposlenih. Pomoč pri oskrbi v DSO izvajajo osebe iz zdravstvenih in drugih ustanov.

V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času in vsi potrebni ukrepi in naloge. Danes je bilo skupaj angažiranih 347 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

Po poročanju portala Covid-19 je bilo doslej v Sloveniji opravljenih 51.470 testov, pozitivnih je bilo 1.408. Doslej je bilo iz bolnišnic odpuščeno 226 bolnikov.