Mladi bodo iskali pot v prihodnost

Velenje – Danes, 5. marca, dopoldne bo v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekal že 30. jubilejni Medobčinski otroški parlament.

Letos mladi parlamentarci razmišljajo o svoji poklicni prihodnosti. Na parlamentu sodelujejo predstavniki devetih osnovnih šol iz Šaleške doline, od tega sedem iz Velenja ter po ena iz občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Vsako šolo zastopa osem učencev in učenk, ki so jih mladi izbrali na šolskih parlamentih. Ob 11.30 se bo začel plenarni dela zasedenja, pred tem pa mlade čaka še delo po skupinah, na katerih bodo izoblikovali ustrezne sklepe. Mlade parlamentarce bo pozdravil tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Gostitelj 30. Medobčinskega otroškega parlamenta je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, organizator pa Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Na plenarnem zasedanju bodo sodelovali tudi ravnatelji osnovnih in srednjih šol, predstavniki vseh treh občin, Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije in drugi.

Mladi bodo ob koncu današnje seje izbrali osem predstavnikov Šaleške doline, ki se bodo 12. marca v velenjski Vili Rožle na regijskem otroškem parlamentu srečali z vrstniki iz Spodnje in Zgornje Savinjske ter Šaleške doline. Nacionalni parlament bo tudi letos potekal v dvorani Državnega zbora Republike Slovenije v Ljubljani, kjer bodo predstavniki mladih iz vse Slovenije o številnih faktorjih, ki vplivajo na njihovo izbiro poklicne poti, razpravljali v ponedeljek, 6. aprila 2020. Našo regijo bo zastopalo šest osnovnošolcev, ki jih bodo mladi izbrali na regijskem otroškem parlamentu.