V Velenje srebrni in dva bronasta znaka civilne zaščite

Brdo pri Kranju, 2. marca, Laško, 4. marca – Ob dnevu civilne zaščite so 2 marca na Brdu pri Kranju slovesno podelili nagrade in priznanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Na slovesnosti je priznanja prejelo 33 posameznikov in organizacij, kipec civilne zaščite za življenjsko delo je prejel dolgoletni predsednik PGD Maribor Studenci Maks Lešnik. Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je potekalo tudi 13 regijskih regijska prireditev, ena od njih je bila 4. marca v Laškem.

Velenjska občina je prejela srebrni znak in dva bronasta znaka civilne zaščite, ki so, kot pravijo na občini potrditev, »da je v občini Velenje sistem zaščite in reševanja ustrezno organiziran, financiran in voden.« Srebrni znak civilne zaščite za aktivno delo v štabu ter za prizadevanje za enakomerni razvoj in sodobno opremo enot v sistemu zaščite in reševanja je prejela članica štaba Civilne zaščite Mestne občine Velenje Alenka Rednjak. Bronasti znak civilne zaščite za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči sta prejela Staš Strozak, član Podvodne reševalne službe Slovenije, Reševalna postaja Velenje, in Ivan Pohorec s Premogovnika Velenje.