Trška likovna kolonija v Šoštanju

Odprtje razstave v Vili Mayer
Naš čas

Ljubitelji umetnosti vabljeni na ogled razstave v Vili Mayer

 Člani Društva šaleških likovnikov in Društva Harmonija Šoštanj so četrto leto zapored organizirali Trško likovno kolonijo, na kateri ustvarjajo likovna dela, namenjena za protokolarna darila občine Šoštanj. Ustvarjena umetniška dela so razstavljena v Vili Mayer, kjer bo razstava na ogled do 10. oktobra. Alimpije Košarkoski Alimpije Košarkoski, pobudnik kolonije,  je povedal, da so se zaradi slabega vremena letos preselili s glavnega trga na tržnico v Šoštanju.

»Na tržnici je bilo veliko ljudi, ki so si z zanimanjem ogledovali naše ustvarjanje,« je dejal. Udeležilo se je 20 slikarjev iz različnih koncev Slovenije, kar je prispevalo k raznolikosti umetniških del, ki so nastala med kolonijo. Vsak umetnik je slikal s svojimi očmi in edinstvenim pogledom na umetnost, kar se odraža v čudovitih in raznolikih delih,« je dodal Košarkoski. »Prostor Vile Mayer je čudovit, kar dodatno obogati naše delo,« je povedal Košarkoski.
Razstava bo na ogled do 10. oktobra, obiskovalci pa so navdušeni nad umetniškimi stvaritvami.

Člani Društva Harmonija zelo aktivni. Pred kratkim so se udeležili kolonije v Polzeli, kjer je bila otvoritev razstave. "Smo aktivni na vseh frontah in zadovoljni smo z našim delom," je poudaril Košarkoski.

Odprtje razstave v Vili Mayer
Naš čas