Tabor mladih glasbenikov

Glasbeni tabor Šoštanj
Naš čas

Šoštanj, 30. avgusta – Od ponedeljka, 26., do petka, 30. avgusta, smo v PO Zarja Šoštanj v sodelovanju z Glasbeno šolo Velenje, Zavodom za kulturo Šoštanj in JSKD OI Velenje organizirali že 12. tabor mladih glasbenic in glasbenikov. Tabor je vodil dirigent PO Zarja Miran Šumečnik, v pomoč so mu bili profesorji oziroma mentorji Grega Dermol, Špela Obšteter, Tanja Petre, David Špec, Davor Plamberger in Lenart Kukovec.

Kar 80 mladih se je letos udeležilo tabora. Razdeljeni so bili v mini tabor, kje so bili začetniki, najmlajši udeleženci, druga skupina so bili vsi ostali, kot novost pa je bil letos tudi mini dirigentski seminar pod vodstvom Mirana Šumečnika. Novo je bilo letos tudi predavanje Tine Bončina, dr. med., psihoterapevtke, ki je v dveh urah mladim predstavila, kako se pripraviti za nastop, kako se znebiti treme in še in še ...

Med odmori je bil organiziran tudi spremljevalni razvedrilni program. Za prehrano udeležencev sta poskrbeli OŠ KDK Šoštanj in Pekarna Šoštanj. Ves čas so bili na razpolago osvežilni brezalkoholnih napitki.
Ob zaključku tabora je bila v Kulturnem domu Šoštanj javna vaja, kjer so udeleženci svojcem predstavili, kaj so se v tednu dni novega naučili. Vsi obiskovalci, udeleženci tabora in mentorji so bili navdušeni, da se naslednje leto zopet srečajo – na 13. taboru.