Sončnice Maje Keuc

Maja Keuc
Urša Premik

Festival Velenje vabi v petek, 9. avgusta, ob 21. uri na ploščad pred Domom kulture, kjer bo nastopila Maja Keuc in predstavila svoj novi album z naslovom Sončnice.

»Zame je lepota življenja kot glava sončnic, ki se vedno obrača proti soncu, išče svetlobo, ki simbolizira upanje, ljubezen in vero v življenje«,« pravi Maja Keuc, ki se je po izjemnem uspehu Slovenije na Evroviziji odločila, da bo svojo naslednjo glasbeno zgodbo stkala v rodni Sloveniji.

Njen novi album, ki nosi naslov Sončnice, razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih bogatih življenjskih izkušenj. Besedila in melodije se prepletajo kot ples med svetlobo in temo, lahkotnostjo in težo. Prvi singel z naslovom Labirint je izšel aprila, koncert pa predstavlja poletno turnejo z novo, svežo zasedbo, ki jo sestavljata vrhunski akademski tolkalist/bobnar Tilen Zakrajšek, tretji član ekipe je Martin Vogrin, skladatelj, glasbeni producent in multiinštrumentalist. V zasedbi igra kitaro in klaviature.

V primeru slabega vremena koncert odpade.