Poletje je čas za branje

Knjižnica Velenje pripravlja pogovore, predstavitve knjig, predavanja, delavnice …

Knjižnica Velenje tudi v poletnem času ne počiva. 25. julija je ob Velenjskem jezeru pripravila pogovor, ki ga je vodila Andreja Petrovič z Nino Osenar Kontrec. Ta je predstavila svojo knjigo V objemu življenja. »Gre za avtobiografsko romanopisno izpoved,« je povedala Brina Zabukovnik Jerič iz Knjižnice Velenje. »Knjiga predstavlja avtorico in njeno osebno potovanje skozi obdobje izgorelosti ter bolezni po rojstvu sina.« V knjigi se spopada z življenjskimi izzivi in opisuje, kako je premagala težave, s katerimi se je srečala. Obiskovalcem je zaupala tudi, kako se je njeno stanje izboljšalo in kakšno je njeno življenje zdaj.

Vsako sredo organizirajo zabavne dogodke za otroke. »Danes, 1. avgusta, ob 20. uri pa vabimo v Kavarno Lucifer na potopisno predavanje Iztoka Bončine o afriškem safariju. Divjina Afrike je že od nekdaj privlačila obiskovalce s svojo kruto resničnostjo in neusmiljeno lepoto. Turistični safariji v Afriko vsako leto privabijo milijone obiskovalcev, ki očarano spremljajo krdela levov, tisočere črede antilop, zeber, gnujev, divjih bivolov, počasne, a mogočne slone, občudujočih pogledov pa so deležne tudi številne pisane ptice,« pove Brina Zabukovnik Jerič. Konec avgusta pripravljajo predstavitev knjige in glasbeni večer z Andrejem Šifrerjem.

Knjižnica Velenje je letos pripravila posebne Vrečke poletnega branja, ki vsebujejo pet skrbno izbranih knjig različnih žanrov po izboru knjižničarjev. »Priporočamo vam, da izberete knjige iz naše poletne zbirke, ki vam bodo popestrile dopust ali čas doma,« svetuje Zabukovnik Jeričeva.