Poklon velikemu Igorju Ozimu

Razstava Igor Ozim
Naš čas

V Glasbeni šoli Velenje so se z razstavo poklonili spominu na izjemnega violinista Igorja Ozima, ki je tudi v Velenju pustil globoke sledi
Velenje, 20. junija – V Glasbeni šoli Velenje je na hodniku pred šolsko knjižnico postavljena razstava, posvečena violinistu Igorju Ozimu (1931‒2024), ki je v Velenju 23- krat vodil poletno violinsko šolo. Zadnjikrat je bila prirejena leta 2018.

»Marca letos nas je zapustil Igor Ozim, izjemen violinist z blestečo kariero, potem pa iskan in cenjen pedagog, ki se je zelo povezal z Velenjem,« je poudarila avtorica razstave Urška Šramel Vučina, profesorica v Glasbeni šoli Velenje. »Ko je bila zgrajena nova glasbena šola, sredi 80. let, je Igor Ozim trikrat nastopal v Velenju, enkrat na poletnih kulturnih prireditvah z orkestrom iz Avstralije in dvakrat z recitalom. Predvsem pa se je Velenju zapisal s svojo poletno šolo, ki je bila prvič v 80. letih. Sem je pripeljal violiniste z vsega sveta. Vedno je bil navdušen nad razmerami za delo v glasbeni šoli, nad mestom in tudi našim kolektivom, nad tem, kako smo bili vedno pripravljeni z njim sodelovati,« je povedala.

Na razstavi so ponovili del, ki so ga ob Ozimovi 80-letnici pripravili v Galeriji Velenje o njegovem življenju, dodali pa so del Ozim in Velenje. »Prikazali smo, kako je bil Igor Ozim povezan z mestom, ko je igral na koncertih Mozartovega in koncertnega abonmaja v povezavi s Kulturnim centrom Ivana Napotnika, in njegovo poletno šolo. Tako smo se poklonili našemu zunanjemu sodelavcu, ki ga je glasbena šola leta 2001 imenovala tudi za svojega častnega profesorja,« je še povedala Urška Šramel Vučina.