Igralci bomo!

Zgodbica je znana vsem: ena od milijarde zvezdic na nebu je vedno zaspala, ko je bilo treba v službo, zato jo je boter Mesec za kazen poslal na Zemljo.

Fran Milčinski Ježek je znamenito Zvezdico Zaspanko napisal že davnega leta 1952, a je zelo priljubljena tudi pri današnjih generacijah, predstavljena pa v različnih uprizoritvah. Na odru male dvorane Doma kulture Velenje pa je tokrat zasijala z mladimi gledališčniki, ki so svojo prvo predstavo ustvarili v delavnici Gledališke šole Festivala Velenje in jo postavili na odrske deske.

Vse od konca lanskega oktobra so udeleženci tedenskih gledaliških srečanj spoznavali vse čare gledališča, za predstavo pa so sami ustvarili tudi kostume in scenografijo. Njihov vodja je bil Romeo Grebenšek. »Otroci so navdušeni, jaz pa še bolj. Super je bilo delati z njimi. Seveda smo veseli, da smo na koncu ustvarili predstavo in nekaj pokazali, a bistvo je v tem, kakšne vezi smo spletli in da smo postali prijatelji. Mislim, da sem se več naučil od njih kot oni od mene,« je bil navdušen. O tem so med predstavo in po njej pričali tudi nastopajoči, osnovnošolci vseh velenjskih osnovnih šol.

»Sami smo si naredili kostume. Najprej smo brali tekste, vadili tudi doma, se jih naučili na pamet in dodali še igro. To je bilo zelo zabavno, uživali smo in upamo, želimo si, da bo prihodnje leto znova takšna delavnica. Odziv občinstva je bil dober, večinoma sploh ne vidiš ljudi, če pa že, ti njihovi nasmehi povedo, da je v redu. Igralci bomo!« so po predstavi drug drugega v izjavi prehitevali mladi igralci in kipeli od veselja.