Šaleška danes / Družba

Prometna nesreča s pobegom

Velenje – Danes med 7.45 in 8.10 uro, se je na dovozni cesti za glasbeno šolo v Velenju, na Jenkovi cesti 4, zgodila prometna nesreča. Neznani voznik, neznanega vozila, je na dovozno cesto zapeljal ravno v trenutku, ko se je začel dvigovati steber za preprečevanje vožnje. Neznani voznik je trčil v steber, ga odlomil ter odpeljal s kraja prometne nesreče. Neznanega voznika policisti pozivajo, da se oglasi na Policijsko postajo Velenje. Za informacije o vozilu in vozniku prosijo tudi morebitne očividce. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Velenje 03 898 61 00 ali na telefonsko številko 113.

V ZD Velenje do sedaj cepili 1361 oseb proti gripi

V Zdravstvenem domu Velenje opažajo, da je tistih, ki so poslani na testiranje PCR v teh dneh vedno več, posledično je tudi vedno več pozitivnih rezultatov, sporočajo iz zdravstvenega doma, kjer zaznavajo vedno manj zainteresiranosti za cepljenje proti Covidu-19. »Trenutno smo v Mestni občini Velenje štiriinpetdeset odstotno precepljeni, v Občini Šoštanj sedeminpetdeset in v Občini Šmarno ob Paki oseminpetdeset odstotno, kar je dobro, vendar premalo, da bi se stanje popravilo,« pove Aleksandra Vasiljević iz Zdravstvenega doma Velenje.

Lekarne že izdajajo teste za samotestiranje

Lekarne lahko že danes začnejo izdajati teste za samotestiranje za vse učence, dijake in študente, je s spremembami odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) odločila vlada na včerajšnji dopisni seji. Teste je v lekarnah mogoče prevzeti brezplačno, stroške namreč krije proračun. Vlada je že na sredini seji določila, da se bodo učenci, dijaki in študenti od 1. novembra testirali dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah. Samotestiranje za učence ostaja neobvezno, priporočilo pa po novem velja za učence vseh razredov, torej od prvega razreda dalje. Ob predvidenem pogostejšem testiranju pa na ministrstvu pripravljajo tudi protokol, da bodo učenci upravičeni do več testov kot doslej. Samotestiranje je sicer potrebno tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.