Restavracija z jedmi iz konoplje

V bolnišnici Chao Phya Abhaibhubejh na Tajskem menijo, da jedi iz konoplje lahko pripomorejo k hitrejšemu okrevanju, izboljšati kakovost spanca in pomagajo povečati apetit.

S tovrstno ponudbo si želijo prizadevajo stigmatizacijo konoplje in razširiti njeno uporabo. Ta bolnišnica je na Tajskem poznana po številnih raziskavah o konoplji in njenih učinkih na človekovo počutje.

V restavraciji, ki se nahaja znotraj bolnišničnega kompleksa med ostalimi tradicionalnimi jedmi najdemo zanimive in kar malo hudomušne kulinarične obroke, na primer veselo svinjsko juho, opečene kruhke s svinjino in z ocvrtimi konopljinimi listi ter solato s hrustljavimi listi konoplje, svinjino in zelenjavo. Gostje, ki so restavracijo obiskali, te jedi pozdravljajo, saj so degustacijo označili kot nenavadno, a okusno ter zanimivo.

Tajska je postala prva država v Jugovzhodni Aziji, ki je leta 2017 legalizirala uporabo konoplje in dovolila uporabo v medicinske namene.

Povzeto iz: www.slovenska-konoplja.si