Zasedal Svet županov SAŠA regije

V Velenju se je sestal Svet županov SAŠA regije, ki mu predseduje župan MO Velenje Peter Dermol. Županji in župane občin v savinjsko-šaleški regiji je seznanil z dosedanjim delom Državnega sveta in potekom gradnje tretje razvojne osi. Dermol je bil novembra lani na volitvah v Državni svet RS izvoljen kot zastopnik interesov celotne SAŠA regije, v prvem polletju pa predseduje tudi Svetu županov te regije.
Navzočim je predstavil aktivnosti, ki jih vodi kot državni svetnik in kot član Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter kot član Interesne skupine lokalnih interesov. Pred kratkim je bil imenovan tudi v Delovno skupino za pripravo pokrajinske zakonodaje, ki bo z delom začela v kratkem. Med drugim je predstavil tudi pobudo, ki jo je na februarski seji Državnega sveta podal v zvezi s financiranjem stroškov dela v vrtcih. Pozval jih je, naj mu sporočajo vsebinske predloge, vezane na njihove občine, saj si želi aktivno zastopati interese lokalnih skupnosti SAŠA regije.
Direktorica Razvojne agencije SAŠA mag. Biljana Škarja je predstavila aktivnosti v sklopu finančne perspektive, z namenom, da občine identificirajo svoje projekte čim prej in jih imajo pripravljene za razpise, ko bodo ti objavljeni.
Svet je potrdil tudi novega člana v Svetu Zavoda Savinja.