Uspešen nastop slovenskih podjetij na sejmu GITEX v Dubaju

Na največjem in najobsežnejšem tehnološkem dogodku na svetu, GITEX 2023, ki je v drugi polovici oktobra že 43. po vrsti potekal v Dubaju, so se svetovni javnosti uspešno predstavile tudi slovenske tehnološke inovacije.

Slovenija, ki se že desetletja uveljavlja na področju umetne inteligence in podatkovne znanosti, je na sejmu GITEX 2023 skupaj z 12 podjetji predstavila svojo vodilno vlogo na tem področju pod geslom Slovenija: glavno evropsko vozlišče za umetno inteligenco in podatkovne inovacije in navdušila obiskovalce.

GITEX 2023 velja za največji tehnološki in startup dogodek na svetu, ki povezuje vodilne ponudnike digitalnih rešitev in tehnoloških inovacij na področju IKT ter ponuja enkratno priložnost za povezovanje in mreženje z vodilnimi akterji na globalnem tehnološkem trgu. Po besedah organizatorjev je letošnji petdnevni dogodek privabil več kot 6.000 razstavljavcev iz različnih industrijskih sektorjev ter več kot 180.000 obiskovalcev iz 180 držav.

Na slovenskem razstavnem prostoru je svoje izdelke, storitve in rešitve predstavljalo 12 slovenskih podjetij in med njimi tudi MEGA M, d. o. o., iz Velenja.