Zbiranje predlogov za občinska priznanja v letu 2024

Šmartno ob Paki
Naš čas

Občina Šmartno ob Paki je na svoji spletni strani prejšnji teden objavila razpis za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj v letu 2024, in sicer za grb in dve plaketi Občine Šmartno ob Paki, ne pa tudi za naziv častni občan.

Pobude za podelitev priznanj lahko podajo občani, politične stranke, podjetja, društva ter druge organizacije in zavodi. Predlagatelj lahko enega posameznika, skupino občanov, društvo ali drugo organizacijo oziroma pravno osebo predlaga le za eno vrsto priznanja. Predloge zbirajo od danes (22. avgusta) do vključno 5. septembra.

Predloge lahko predlagatelji pošljejo s priporočeno pošiljko s pripisom »Javni razpis – Priznanja in nagrade 2024« na naslov lokalne skupnosti ali jih oddajo osebno na sedežu občinske uprave. Pravočasno prejete predloge bo pregledala in ovrednotila občinska komisija za priznanja in nagrade, izbrane predloge komisije pa bo moral potrditi še občinski svet. Priznanja bodo podelili na osrednji slovesnosti ob prazniku, ki ga občina praznuje 11. novembra.
Prvič so v občini podelili priznanja ob občinskem prazniku leta 1996, in sicer le priznanje župana, leto kasneje pa, poleg tega, še za grb in plaketo občine.