Izboljšujejo komunalno infrastrukturo v Vinski Gori

Petelinjek
mov

Tudi v predmestnih naseljih Mestna občina Velenje z različnimi projekti izboljšuje komunalno infrastrukturo za zagotavljanje trajnostne oskrbe. V Krajevni skupnosti Vinska Gora dograjujejo kanalizacijski sistem male komunalne čistilne naprave in zaključujejo z izgradnjo vodovoda Petelinjek. Letos bodo na javno kanalizacijsko omrežje priključili 14 gospodinjstev. V Vinski Gori zaključujejo tudi z zadnjo fazo izgradnje vodovoda Petelinjek, ki zajema izgradnjo vodovodnega omrežja skupne dolžine 774 metrov.

Dograditev kanalizacijskega sistema male komunalne čistilne naprave (MKČN) Vinska Gora predvideva ločeno izgradnjo sistema odvajanja odplak, v okviru katere bodo zgradili tudi novo kanalizacijo za odvod komunalnih odpadnih vod. Obstoječe kanale bodo uporabili za odvod padavinskih vod. Za ta namen so pridobili sofinancerska sredstva Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije in Evropske unije v višini 50 % upravičenih stroškov.

V lanskem letu so v Krajevni skupnosti Vinska Gora skoraj 300 tisoč evrov namenili za dograditev kanalizacijskega sistema MKČN Vinska Gora. Na javno kanalizacijsko omrežje so priključili kar 34 gospodinjstev v zaselkih Podvine in centru Vinske Gore.