V Mozirskem gaju je to poletje zelo živahno

Obisk Mozirskega gaja je zanimivo in lepo doživetje v vseh letnih časih, poleti ga dopolnjujejo razcvetene grede, drevesa, grmovnice ter številni dogodki. Ob vodi in v senci dreves je sprehod v poletni vročini tudi mnogo prijetnejši.

Ta vikend se obeta nov dogodek, prava poslastica za ljubitelje avtomobilov. V soboto, 27. julija, od 9. do 18. ure vabijo na razstavo avtomobilov Mustangov. Organizirajo jo skupaj z Mustang klubom Slovenija. V primeru dežja bodo dogodek odpovedali oz. prestavili.

10. avgusta bodo v vodna telesa skupaj z obiskovalci vrgli Bokashi kepe – kepe iz mikroorganizmov, ki so jih naredili na EM festivalu in bodo pomagale od poplav še vedno nekoliko osiromašenim vodnim telesom, ki obkrožajo park. V Mozirskem gaju tudi letos poteka foto natečaj za Pony kolo, ki ga organizirajo skupaj s podjetjem Turna. V parku pogosto potekajo dodatne aktivnosti, kot so zvočne in drevesne kopeli.

Od 15. do 18. avgusta bo v Mozirskem gaju tradicionalna poletna razstava eksotičnih živali in poletnega cvetja. Tudi letos jo organizirajo skupaj z dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, in zagotovo bo tudi tokrat nekaj posebnega.

Mozirski gaj je odprt ponedeljka do nedelje od 9. do 19. ure.