V vročem poletju se dogaja Festival Neki poletnega

Hotele za žuželke, ki so jih ustvarili, bodo podarili lokalnim organizacijam
Naš čas

Bogata ponudba športnih, kulturnih in glasbenih dogodkov – Priložnosti za druženje in ustvarjanje mladih v Velenju

Velenje, 19. julija – Mladinski center Velenje, eMCe plac, Šaleški študentski klub, Društvo Nasedlega kita, Šaleški lokostrelski klub Perun in Kulturno izobraževalno društvo Comadres so med 19. in 27. julijem v Letnem kinu ob Škalskem jezeru organizirali festival Neki poletnega. Program je bogat in raznolik ter vključuje športne turnirje, umetniške delavnice ter glasbene popoldneve in večere.
Maruša Skornišek, vodja kulturnih in izobraževalnih aktivnosti, o festivalu pravi: »Mladinske organizacije v Velenju s skupnimi močmi pripravljamo poletni festival Neki poletnega, ki ponuja pestro dogajanje s koncertnimi večeri, različnimi glasbenimi popoldnevi, športnimi turnirji, gledališko predstavo Burundanga, tržnico oblačil iz druge roke, plesom in kvizom. Med dogodki je tudi lokostrelski turnir, kar pomeni, da se bo našlo za vsakega nekaj.«

Festival za vse generacije in okuse

»Festival je namenjen vsem – mladim, odraslim, ljubiteljem glasbe, športa in tistim, ki želijo spoznati kaj novega. Pričeli smo leta 2021, v času korone, ko smo želeli ponuditi nekaj več dogajanja. Ugotovili smo, da so ljudje kljub praznini v Velenju konec julija željni dogajanja, zato je festival odprt za vse,« odgovarja na vprašanje o namenu in vsebini festivala Maruša Skornišek, in doda, da težko izpostavi en dogodek, saj vsak dan prinaša nekaj posebnega.

»Morda bi izpostavila zadnji dogodek, ki ga organizira Društvo nasedlega kita – Festival nasedlega kita, ki poteka že od leta 2011. Organiziran je bil iz želje po druženju in kakovostnem preživljanju prostega časa v monotoniji poletnih mesecev, in tudi letos bo v soboto, 27. julija, potekalo celodnevno dogajanje. Popoldne bo namenjeno otrokom s predstavo Kokoška Emilija, kreativnimi delavnicami, zvečer pa bo zabava do jutranjih ur z raznolikimi nastopajočimi, med drugim Haiku Garden, Tonske in Samokres.«

Aktivna poletja in bogato dogajanje

Mladinske organizacije in javni zavodi združujejo moči, da pripravijo zanimivo poletno dogajanje za vse generacije. »V preteklosti smo organizirali različne dogodke, od stand-up komedije do koncertov, kot je bil nedavni zadnji 10. Vratolom, ko smo sodelovali z društvom Železni aktivizem. Skoraj vsak vikend se nekaj dogaja, bodisi na zunanjih prizoriščih bodisi v našem klubu eMCe plac,« še pravi Maruša Skornišek, ki se ji zdi druženje mladih izjemno pomembno.

»Več ko se mladi vključujejo, več kreativnih idej in dogodkov se rodi. Mladinske organizacije jim nudimo priložnosti za vključevanje v organizacijo, promocijo in izvedbo dogodkov. To krepi prijateljstva in ustvarja trdne vezi, ki trajajo vse življenje. Pomembno je, da imajo mladi prostor za druženje in razvijanje idej,« še pravi Skorniškova in povabi vse, da se pridružijo festivalu in doživijo edinstveno festivalsko vzdušje v čudovitem okolju ob Škalskem jezeru.