Obračun komunalnih storitev januar–junij 2024, individualne hiše

Obveščamo vas, da je Komunalno podjetje Velenje izvedlo obračun komunalnih storitev za individualne hiše za obdobje januar–junij 2024. Skupno so izdali 7.025 obračunov.

  • 3.602 uporabnikov je prejelo dobropis v skupni vrednosti 315.412 €, kar predstavlja 6,6 % prihodkov komunalnih storitev za to obdobje.
  • 3.423 uporabnikov je prejelo račun v breme v skupni vrednosti 161.971 €, kar predstavlja 3,4 % prihodkov komunalnih storitev za to obdobje.

Znesek dobropisov se bo uporabnikom upošteval pri naslednjih mesečnih akontacijah ali računih.

Akontacija:

Pri akontaciji stranka mesečno plačuje znesek, ki se ob polletju in na koncu leta poračuna z dejansko porabo. To pomeni, da lahko stranka prejme dodatno plačilo, če je porabila manj komunalnih storitev, kot jih je plačala, ali pa mora doplačati, če je porabila več.

Uporabniki individualnih hiš (enostanovanjskih objektov) lahko zaradi specifike načina obračuna komunalnih dobrin prejemajo račune tudi po dejanski porabi. V tem primeru je treba redno mesečno spremljati merilne naprave ter sporočati stanje do zadnjega (30.) v mesecu v oddelek za obračun komunalnih storitev za individualne hiše.

Poračun
Naš čas