Podpis pogodb za izvedbo obnove Stare elektrarne – centra prihodnosti

Podpis pogodbe
Naš čas

Velenje, 20. junija – V sejni sobi MO Velenje so uradno podpisali dve pogodbi. Pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije in izvedbo GOI del za obnovo Stare  elektrarne – centra prihodnosti so podpisali z izvajalcem podjetjem VG5, d. o. o., Pogodbo za storitve svetovalnega inženirja in nadzornika pri izvedbi projekta obnove Stare  elektrarne – centra prihodnosti pa s podjetjem PROJEKT, d. d., Nova Gorica.

Prva pogodba je v višini 28.999.400 evrov, druga pa 663.314 evrov (DDV je zajet). Več kot 80-odstotni sofinancerski delež pričakujejo s strani Sklada za pravični prehod. Pogodba za projektiranje in izvedbo s podjetjem VG5, d. o. o., se v delu gradbenih in obrtniških del sklepa pod odložnim pogojem, kar pomeni, da se s podpisom pogodbe začne izvajati projektiranje in le v kolikor bo pravočasno pridobljeno gradbeno dovoljenje in bodo uspešno pridobljena sofinancerska sredstva iz Sklada za pravični prehod, se izvede tudi del pogodbe, ki se nanaša na gradbena in obrtniška dela.

Stavba Stare elektrarne je v slabem stanju in svoje prvotne funkcije ne opravlja že več kot 50 let. Načrtovana je rekonstrukcija historičnega objekta Stare elektrarne, vključno z zunanjo ureditvijo in infrastrukturo ter prizidkom, s tem pa bi ji dali novo funkcijo. Objekt bo namenjen gospodarstvu, podpornemu okolju za gospodarstvo in izobraževanju.

Projektiranje in izvedba obnove bosta potekala v skladu s smernicami in pogoji, ki jih je za obnovo objekta določil Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.