To ni kot Masterchef na televiziji

Na Šoli za storitvene dejavnosti se dijaki izobražujejo v turizmu, gostinstvu, ekonomiji in trgovini, pri čemer pridobijo tako teoretična kot praktična znanja.

Sodelujejo tudi na številnih tekmovanjih, med katerimi izstopa mednarodno kulinarično tekmovanje Biser mora na otoku Braču. Letos so se dijaki izkazali s štirimi zlatimi in enim srebrnim priznanjem, kar kaže na njihovo odlično pripravljenost in zavzetost. Tekmovanja niso le preizkus znanja, ampak tudi priložnost za pridobivanje izkušenj in samozavesti za prihodnje izzive v gostinstvu.

Simona Pompe, strokovna učiteljica praktičnega pouka kuhanja in strežbe, je upravičeno ponosna na letošnje prejemnike priznanj, štirikrat zlato Saško Miklavžina, ki se je okitila tudi z nazivom najboljši junior chef, ter srebrna Marka Urbanca in Tima Finkšta.

Preberite obširnejšo reportažo v Našem času (št. 18), ki je izšel 3. maja.