Učenka OŠ Gustava Šiliha Velenje se je uvrstila v finale nacionalnega tekmovanja »Popri«

Tekmovanje »POPRI« za najboljšo podjetniško idejo mladih je v polnem zamahu.

V četrtek, 7. 3. je v Saša inkubatorju potekal regijski predizbor. Na njem se je Katja Muha, učenka Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje, izkazala kot izjemna tekmovalka. S svojo inovativno poslovno idejo »Namizna igra Buccaneer« se je uspešno prebila skozi polfinale in se uvrstila v finale državnega tekmovanja, ki bo potekalo v Novi Gorici 4. aprila 2024.

Ekipa Namizna igra Buccaneer, ki jo predstavlja Katja Muha pod mentorstvom Mateje Kunc in mag. Simona Muhe, je med številnimi prijavljenimi ekipami izstopala s svojo družbeno angažirano idejo. V času, ko digitalizacija prevladuje, se je ekipa odločila za povrnitev zabave in interakcije med učenci s pomočjo namizne igre, ki spodbuja bralno motivacijo in timsko delo. »Ponosni smo na dosežek ekipe Buccaneer. Predstavljena pustolovska igra ne le zabava, ampak tudi spodbuja razvoj kognitivnih veščin, krepi bralno kulturo med mladimi in omogoča druženje s prijatelji brez zaslonov,« je povedala Mateja Kunc, mentorica ekipe.

Ekipa EasyGrow OŠ Gustava Šiliha Velenje, ki jo je zastopal Kristian Muha pod mentorstvom Suzane Pustinek in mag. Simona Muha, je predstavila pametno posodo za notranje rastline – inovativno rešitev za ljubitelje vrtnarjenja, ki nimajo zunanjega vrta ali primernega prostora za rastline. Kljub odličnemu dosežku v polfinalu se ekipa EasyGrow žal ni uspela prebiti v finale, vendar pa se je Kristian z idejo pokazal kot pravi inovator na področju mladinskega podjetništva.

Finale državnega tekmovanja »POPRI« bo priložnost za mlado podjetnico, da predstavi svojo idejo pred strokovno komisijo in se poteguje za denarne nagrade. Osnovna šola Gustava Šiliha Velenje bo še naprej spremljala njene nadaljnje korake in verjame v njen uspeh v svetu podjetništva.