Večina zdravnikov opravlja svoje delo

V medijih se zadnje čase vedno pogosteje pojavlja ocena, da v Splošni bolnišnici Celje stavka 95 odstotkov zdravnikov, kar vodi v različne senzacionalistične zaključke in naslove.

Kdo je vir teh podatkov nam ni znano, saj bolnišnica medijem ni nikoli sporočala takšnega podatka. Prav tako dvomijo, da je to informacija bolnišničnega sindikata FIDES, saj ta niti vodstva bolnišnice ni seznanjal z odstotkom stavkajočih zdravnikov.

Zaradi želje po korektnem informiranju pacientov in njihovih svojcev, pa tudi preostale slovenske javnosti iz SB Celje sporočajo, da ta informacija ne drži. Večina zdravnikov v Splošni bolnišnici Celje tudi v času stavke zavzeto in vestno opravlja svoje delo. Da je temu tako, pritrjujejo rezultati opravljenega dela v naši bolnišnici.

Od začetka stavke do zdaj so v SB Celje zabeležili 3 % izpad ambulantnih pregledov ter 20 % izpad operativnih posegov. Vseskozi zagotavljajo neprekinjeno zdravstveno varstvo, izjemen porast poškodb zaradi snega in epidemija gripe in virusnih respiratornih okužb pa so v tem času nekajkrat ustvarili izredne razmere tako v urgentnem centru kot na bolnišničnih oddelkih, ki jih brez izjemne angažiranosti naših zaposlenih ne bi uspeli tako uspešno rešiti.

Če bi držal podatek o tako visokem odstotku stavkajočih zdravnikov, takšnega obsega dela od 15. januarja do zdaj zagotovo ne bi mogli opraviti.