Saška je dodana vrednost turizmu v regiji

Velenje, 19. februarja – Tudi prihodnja štiri leta bo Regijsko turistično zvezo (RTZ) Saška vodil Franc Špegel, ki po mnenju članstva svoje delo opravlja več kot odlično, in to že vseh osem let, odkar zveza deluje, zato so mu udeleženci skupščine v Vili Bianci zaupali še en mandat.

Preden so se lotili dela, sta skupščino pozdravili direktorica Zavoda za turizem Alenka Kikec in generalna sekretarka TZS Karmen Burger.

Da je RTZ Saška zelo velika dodana vrednost za razvoj turizma v lokalnem okolju, je poudarila Alenka Kikec. »Gre za številna društva, v katerih zelo dobro svoje delo opravljajo predani entuziasti. Ne zmanjka jim idej in energije. Pomembno je povezovanje z našim zavodom, z veseljem se vključimo s promocijo dogodkov. Primer dobre prakse je bil naš letošnji skupni nastop na sejmu Alpe Adria v Ljubljani in promocija Šaleške doline.«
»Po kovidu v slovenskem turizmu beležimo dobre rezultate in Šaleška dolina, četudi ne velja za turistični biser, kot so na primer Bled, Portorož in Kranjska Gora, se zelo dobro promovira z odličnimi turističnimi produkti,« pa je poudarila Karmen Burger. Turiste presenečajo zgodovina, zbrana v muzejih, tematske poti in izvirne zgodbe Velenja, celotna regija, ki jo pokriva RTZ Saška, pa ponuja raznolike zgodbe in zanimiva doživetja, je še dejala. »Najbolj pomembno pri tem pa je, da regionalne zveze povezujejo lokalne ponudnike in razvojne agencije, saj le skupaj lahko peljemo turizem naprej. Z delom RTZ Saška smo izredno zadovoljni,« je še povedala Burgerjeva. Dotaknila se je pomena pridobitve statusa v javnem interesu za vsa turistična društva in ponudila pomoč TZS pri pridobivanju.

Med drugim je bilo slišati o zelo ambicioznem načrtu dela za letošnje leto, o povabilu na razpis za mladega turističnega vodnika, s čimer se v turizmu spodbuja podmladek, o pomenu sobivanja turizma z naravo, na kar se navezuje projekt Gozdna knjižnica, in o vabilu na srečanje obvodnih krajev v Mursko Soboto.