Pester konec tedna na področju kriminalitete

V četrtek ob 14.25 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje.

ČETRTEK

Pri zbiranju obvestil so ugotovili, da elementov kaznivega dejanja ni bilo, zato so na državno tožilstvo poslali poročilo.

Ob 17.29 so policisti v Šenbricu obravnavali še eno grožnjo. Tokrat so policisti ugotovili elemente kaznivega dejanja grožnje in na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

PETEK

V petek je mladoletnik v Šoštanju sprožil petardo, v času, ko so se v bližini nahajale tri učenke, ki na srečo niso bile poškodovane. Policisti so za mladoletnika napisali obdolžilni predlog in ga posredovali na pristojno sodišče.

Ob 8.47 je prodajalka iz trgovine na Šaleški cesti, obvestila policijo, da se je dan prej, zgodila tatvina. Policisti so od odgovorne osebe, zbrali obvestila in napisali zapisnik, sledi pa še zbiranje obvestil ter kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Ob 9.10 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini v katerem so izrekli prepoved približevanja eni osebi.

Ob 10.27 so policisti ukrepali v trgovini v Šaleku, kjer so varnostniki pri tatvini zalotili osebo. Policisti so zbrali obvestila, zoper storilca pa bodo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 15.25 je občanka, na policijski postaji prijavila, da jo je udarila znana oseba. Policisti so po zbranih obvestilih zadevo odstopili v reševanje prekrškovnemu organu.

Ob 21.36 so policisti opravili ogled v stanovanjskem bloku v Šaleku, kjer so ugotovili, da je neznanec zakuril kavč na stopnišču v kletnih prostorih bloka. Požar, ki se je hitro razširil na lesena vrata in električne napeljave je naredil za okoli 5000€ materialne škode. Gasilci so požar pogasili, štiri osebe pa so se zastrupile z dimom. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

SOBOTA

V soboto ob 9.21 je občan prijavil, da ga je sosed žalil. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Tekom dneva so v soboto obravnavali tri prometne nesreče v katerih poškodovanih ni bilo.

Ob 19.40 je občanka prijavila, da ji grozi partner. Policisti so zbrali obvestila in zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 23.36 so policisti posredovali na Cesti Simona Blatnika, kjer so kršitelju, ki je kršil javni red in mir, izdali plačilni nalog. Ta je kasneje prijavil, da mu je grozila natakarica v lokalu na Celjski cesti, policisti pa so ugotovili, da mu natakarica ni hotela postreči z alkoholno pijačo, ker je bil vidno pijan. Tokrat elementov prekrška ni bilo.

NEDELJA

V nedeljo ob 18.57 so bili policisti obveščeni o pretepu stanovalcev v Šaleku. Tam so ugotovili, da je ena oseba žalila in udarila drugo osebo, ki je morala zaradi tega poiskati zdravniško pomoč. Policisti so na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 4.47 so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine na Šaleški cesti v Velenju, kjer je neznanec vlomil v avtomat za pijače. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ves konec tedna so potekale aktivnosti, da bi našli pogrešani mladoletni osebi, ki sta bili prijavljeni kot pogrešani od četrtka. Mladoletnika sta bila živa in zdrava najdena v nedeljo na hrvaškem. Zanju so poskrbeli zakoniti zastopniki, policisti pa so zbrali obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine v opisanem dogodku. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

Previdno v okolici šol

Še vedno poteka akcija za zagotavljanje varnosti otrok v cestnem prometu, zato še enkrat opozarjamo vse voznike, da prilagodijo hitrost v bližini šol, da so pozorni med vožnjo ter, da ne uporabljajo mobilnih telefonov. Otroke prevažajte v skladu z zakonodajo hkrati pa jih izobražujte in opozarjate o splošni varnosti v cestnem prometu. Svetujemo vam, da otroke oblačite v svetla oblačila prav tako pa jih opremite s svetlobnimi in odsevnimi telesi.