Hvala vsem, ki delite dobroto v teh prazničnih dneh

Projekt Božiček

za en dan je tudi letos uspel. V vseh treh enotah, Knjižnici Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki, so zbrali 315 daril, ki so že na poti obdarovancem.

Darila so namenjena otrokom iz socialno šibkih družin

Brina Zabukovnik Jerič, višja bibliotekarka Knjižnice Velenje, je izpostavila uspeh letošnje dobrodelne akcije Božiček za en dan. Knjižnica Velenje, skupaj s sodelujočimi knjižnicami v Šoštanju in Šmartnem ob Paki, je namreč postala zbirno mesto, kamor so ljudje lahko prinesli darila za otroke iz socialno šibkejših in ogroženih družin.

»Letos se je zbralo več kot 300 daril, kar nas zelo veseli. Akcija se vsako leto povečuje, kar kaže na pozitiven odziv lokalne skupnosti. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali in prispevali k tej lepi gesti ljubezni,« je dejala. Akcija Božiček za en dan poteka preko spletne platforme, kjer se posamezniki registrirajo, izberejo otroka ali starostnika ter pripravijo zanj darilo, vanj pa dajo sladkarije, oblačila, knjige, higienske in učne pripomočke, igračke in druge drobnarije, ki razveselijo prejemnike.

16. decembra bodo zbirali tudi darila za otroke

Poleg tega je Brina Zabukovnik Jerič omenila sodelovanje z Rotary klubom Velenje pri organizaciji prazničnega bazarja in projekta Klic iz omare. Ta dogodek se bo odvijal 16. decembra, ko bodo zbirali igrače za otroke. Rotary klub Velenje bo doniral sredstva za nakup novih igrač v Igroteki Knjižnice Velenje. Gre za igrače za izposojo, s čimer na eni strani omogočijo otrokom, da si igrače izposojajo, na drugi strani pa s tem prispevajo k trajnostni rabi.

S projektom tudi pozivajo ljudi, da pobrskajo po omarah in prinesejo v knjižnico igrače, ki jih ne potrebujejo več in si jih lahko nato otroci izposojajo skozi leto. »Prebivalci so vabljeni, da prinesejo rabljene, dobro ohranjene igrače v Knjižnico Velenje v soboto, 16. decembra, med 9. in 12. uro ter jih zamenjajo z drugimi. Ta iniciativa spodbuja trajnostno ravnanje, poudarja pomen deljenja in skrbi za tiste v stiski,« doda Zabukovnik Jeričeva.