Vrtiljak se vrti že 50 let

Tudi vrtec praznuje rojstni dan in velenjska enota Vrtiljak je letos napolnila pol stoletja.

Je največja enota Vrtca Velenje, saj v njej deluje kar 16 oddelkov. Ko so ga postavili, je imel 8 igralnic in vpisanih je bilo 160 otrok, danes pa je jih je že več kot 250. Kot pritiče rojstnemu dnevu, je bilo veselo in živahno že med pripravami na praznovanje, saj so otroci izdelali rojstnodnevne torte in čestitke, posebej pa v torek, ko so otroci, vzgojiteljice, vzgojitelji in drugi zaposleni povabili na rojstnodnevno zabavo starše in druge goste, med njimi tudi župana Petra Dermola.

Zakaj je lepo hoditi v vrtec, so pokazali s pesmijo in plesom ter na številnih delavnicah, kjer so staršem predstavili, kaj vse jih zaposluje, medtem ko so oni v službah. »Prepričani smo, da je tak praznik in tako obletnico treba zaznamovati z neko aktivnostjo za otroke in z druženjem s starši. Vrtec je ustanova za otroke in oni so na prvem mestu,« je ob praznovanju povedala ravnateljica Vrtca Velenje Nataša Doler.

V petdesetih letih se je v Vrtiljaku marsikaj spremenilo. Kakšen je danes? »Vrtec Vrtiljak je leta 2010 dobil prizidek. Zagotovo je v starejšem delu potreben kakšen popravek, sicer pa sproti skrbimo za obnove enot tako, da se otroci v njih dobro počutijo, da so varni. V vseh enotah velenjskega vrtca imamo prostora dovolj. Če bi se število otrok še povečevalo, pa bomo zagotovo z MO Velenje našli ugodne rešitve,« je še dejala ravnateljica.