Šoštanjčani zelo dobrodelni

Občina Šoštanj je tri dni po poplavah odprla humanitarni račun za pomoč poplavljenim in naslovila vse, ki lahko in so pripravljeni pomagati, da nakažejo sredstva – kolikor pač lahko.

Konec oktobra so akcijo zaključili. Ljudje so darovali skoraj 65.000 evrov.

Kot je ob začetku akcije obljubil župan Boris Goličnik, je k temu znesku Občina Šoštanj dodala znaten delež, tako da se je na humanitarnem računu zbralo kar 109 tisoč evrov. Skupno je darovalo 237 posameznikov, društev, podjetij in drugih organizacij, večinoma iz lokalnega okolja.

Celoten znesek je občina že nakazala OO Rdečega križa Velenje, ta pa bo nakazala sredstva 190 prizadetim občanom v višini od 50 do 1.500 EUR. Razdelitev sredstev je opravila posebna komisija na podlagi stanja in popisa škode na terenu in programa Ajda.
»Poplave 4. avgusta so našo občino močno ranile. Tudi v tej nesreči, kot že tolikokrat prej, pa smo dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Občina ves čas pomaga na različne načine (intervencije, sanacije, prisotnost na terenu), tako da v tej nesreči res nihče ni ostal sam. Vsem donatorjem hvala,« so zapisali na spletni strani Občine Šoštanj.