Sprejem predstavnikov vseh slovenskih društev gluhih in naglušnih ob mednarodnem dnevu v Velenju

V soboto, 30. septembra, bo v Velenju potekal mednarodni dan gluhih.

Vsako leto eno izmed 13 slovenskih društev prevzame organizacijo mednarodnega dneva gluhih in letos je to Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje. Predstavnike društev bo v soboto ob 10.30 v Vili Bianci sprejel župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Ob 12. uri pripravlja društvo slavnostno akademijo v Domu kulture Velenje. Slogan letošnjega mednarodnega dneva gluhih je: Zmoremo kot drugi, že imamo veliko, a še potrebujemo podporo. Mestna občina Velenje se že od leta 2004 ponaša z nazivom občina po meri invalidov.

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje, ki deluje na območju desetih občin Šaleške in Zgornje Savinjske doline, praznuje letos 60. obletnico delovanja. Prejšnji teden so za uspešno delo na slavnostni seji ob prazniku Velenja prejeli visoko občinsko priznanja grb Mestne občine Velenje.

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje je med 13 društvi gluhih med najbolj aktivnimi in delovnimi. Je samostojna, neprofitna, nestrankarska invalidska organizacija s statusom društva, ki deluje v javnem interesu ter si prizadeva za enakopraven položaj in pravice gluhih, naglušnih, gluhoslepih in oseb s polževim vsadkom. V društvo se ljudje vključujejo prostovoljno in trenutno je evidentiranih približno 460 članov in članic.