Ribiški dom ima novega najemnika

Marca je vodenje Ribiške družine Velenje prevzel novi predsednik Niko Vivod, ki se je že na začetku mandata skupaj z ekipo znašel pred izzivom.

»Precejšnje presenečenje je bila odpoved najemnika gostinskega lokala Ribiškega doma Jerneja Šporina. Z njegovim delom in vodenjem lokala smo bili nadvse zadovoljni, zato je iskanje novega ponudnika za nas pomenilo še toliko zahtevnejšo obvezo, saj si želimo, da se dober glas o Ribiškem domu ohrani,« je pojasnil Vivod.

V vodstvu so imenovali petčlansko komisijo in jo zadolžili, da poišče novega najemnika. Izvedli so javni poziv za izdelavo ponudbe za najem lokala in jasno definirali svoja pričakovanja in kriterije za izbiro najboljšega ponudnika. »Kriteriji so bili cena ponujene najemnine (60 odstotkov), vizija in program delovanja lokala (20 odstotkov) in reference ponudnika (20 odstotkov). Na javni poziv se je odzvalo pet ponudnikov, ki so vsi izpolnjevali formalne pogoje. Po oceni komisije je najboljši ponudnik, Vasja Mihajlović, zbral 90 odstotkov možnih točk in z njim smo podpisali pogodbo za najem za obdobje enega leta. Kakšno srečo smo imeli z izbiro najemnika, pa morajo preizkusiti in povedati obiskovalci, ki so vabljeni, da se ustavijo na terasi Ribiškega doma in preizkusijo ponudbo.«

Vasja Mihajlović je novi najemnik postal s 1. julijem: »Zavedam se, da bo težko stopiti v čevlje prejšnjega najemnika Jerneja Šporina. Kljub vsemu se bom trudil obdržati kvaliteto storitev. Ta lep kotiček ob Škalskem jezeru bi rad ohranil takšnega, kot je, kjer bi se čas za obiskovalce jezera in ribiškega doma ustavil. Jedilnik bo zaenkrat podoben kot doslej, saj so ga ljudje bili vajeni. Načrtujemo pripravo hrane za s seboj, dnevna ponudba bo prilagojena sezoni. V zimskih mesecih bomo ponujali tudi jedi po naročilu, na žlico. V prijetni atmosferi se bodo gostje lahko tudi ohladili in uživali v okusih butičnega sladoleda PIU in palačinkah, ki jih ima vsakdo rad. V svet klasičnih užitkov pa bo goste zapeljal tudi domač babičin štrudelj. Izbor sladkih dobrot bomo v zimskih mesecih razširili.«