V Staro Velenje želijo vrniti dogodke in dogajanje

n/a
n/a

V Pekarni idej je MO Velenje pripravila prvo delavnico – izobraževanje za turistične vodnike in ostale zainteresirane. Z ohranjanjem spomeniških vrednosti in izobraževanjem o zgodovinskih dogodkih v Starem Velenju želi namreč spodbuditi pripadnost in povečati tržno vrednost območja, kar bo posledično izboljšalo pogoje za rast turističnega in obrtniškega sektorja.

Staro Velenje bo zaživelo tudi s spodbujanjem in z ohranjanjem starih obrti, s podporo že obstoječim, dolgoletnim trgovcem, povezovanjem in promocijo z aktivnostmi v sklopu programa Revitalizacija starotrškega jedra. Ta bo prispeval k nadaljnjemu razvoju območja in celostnemu nastopu tako dogajanja kot oglaševanja. Z mehkimi ukrepi prenove degradiranega urbanega območja želi občina doseči urejen in živahen javni prostor.

Povabilu na predavanje o zgodovinskem dogajanju v Starem Velenju se je odzvalo 25 turističnih vodnikov in drugih deležnikov na področju turizma. Predaval je Starovelenjčan Jože Hudales mlajši, ki je s pomočjo očetovih spominov popeljal prisotne v čas pred drugo svetovno vojno.

V objektu Pekarna idej v Starem Velenju ima svoje prostore tudi Urbana pisarna, ki deluje v okviru programa Revitalizacija starotrškega jedra in skrbi za upravljanje celovite prenove območja skupaj s upravljalcem objekta in ključnimi deležniki. S svojo dejavnostjo prispeva k obogatitvi kulturno-umetniškega dogajanja v tem delu mesta, dvigu prepoznavnosti in obiskanosti območja. Zaposleni v pisarni predstavljajo vez med Mestno občino Velenje, Krajevno skupnostjo Staro Velenje in ostalimi deležniki v smislu prenosa informacij in iniciativ.