Priznanja za tri srčne prostovoljce

Nagrajenci MZPM

Na redni letni programski skupščini MZPM Velenje so nagradili tri dolgoletne prostovoljce zveze, ki so veliko delali tudi v času epidemije covida-19

V Vili Rožle so po treh letih v živo pripravili redno letno programsko skupščino Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje. Člani in članice iz 14 Društev prijateljev mladine, ki delujejo v treh šaleških občinah, so sprejeli poročila o delu v letu 2022 in potrdili program za letošnje in prihodnje leto. V zvezo so z veseljem sprejeli tudi letos ustanovljeno društvo Med bloki Velenje, ki bo nadaljevalo delo nekoč zelo aktivnega DPM Edvarda Kardelja. Program dela MZPM Velenje bo bogat, sploh letos, ko zveza praznuje 70-letnico delovanja, septembra pa bodo pripravili tudi jubilejno, 50. Malo Napotnikovo kiparsko kolonijo.

Skupščine zveze so vedno posebne tudi zato, ker na njih podelijo priznanja ob Tednu otroka. Priznanja za »izreden prispevek pri družbeni vzgoji otrok« so za leto 2022 dobili trije dolgoletni, srčni prostovoljci, ki svoja znanja in talente že več kot 15 let nesebično delijo med otroke in družine iz Šaleške doline.

Iz rok predsednika MZPM Velenje Zdenka Goriška je priznanje prejela Maja Božič, prostovoljka, ki živi v Šoštanju. Ob službi na velenjskem centru za socialno delo je želela svoje strokovno znanje deliti tudi prostovoljno, zato se je že med opravljanjem pripravništva odločila za izobraževanje za svetovalko na TOM telefonu za otroke in mladostnike in se v letu 2006 pridružila velenjski svetovalni ekipi.

Priznanja sta prejela tudi prostovoljca iz Velenja, ki otrokom vsako leto decembra pričarata pravljico. Ljubiteljski igralec Matej Mraz je aktiven na več področjih. Leta 2008 je z velikim veseljem postal prostovoljec Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje in v času Veselega decembra postal naš Dedek Mraz. Matej je zagotovo edini dedek Mraz v Sloveniji, ki se čisto zares piše Mraz, to vlogo pa igra že 15 let.

Tretji prejemnik priznanja je Samo Kopušar, ki je že od malih nog aktiven na več področjih, od tabornikov in gledališča do gasilstva. Je tudi krvodajalec, kri je daroval že 89-krat. Daljnega leta 2004 se je brez oklevanja pridružil ekipi dedkov Mrazov.