Županova vrata so odprta za vse

Šoštanj

Pravna pisarna bo občanom olajšala pot do informacij

Občina Šoštanj svojim občanom od aprila letos nudi brezplačno pravno pomoč, in sicer v obliki pravnega svetovanja oziroma prvega pravnega posveta. Brezplačno pravno svetovanje je namenjeno vsem prebivalcem Občine Šoštanj in se bo izvajalo predvsem na področjih civilnega, stvarnega, upravnega, dednega in delovnega prava ter na drugih področjih, na katerih občani potrebujejo prvi pravni nasvet strokovnjaka – odvetnika.
Brezplačno pravno svetovanje bo potekalo v prostorih Podjetniškega centra Šoštanj na naslovu Kajuhova cesta 1 dvakrat mesečno, in sicer vsak prvi in tretji delovni torek v mesecu med 15. in 17. uro. Občani se lahko na svetovanje naročijo po elektronski pošti na naslov pravno.svetovanje@sostanj.si ali telefonsko številko 03 8984 300.  
Vsako sredo sicer potekajo v njegovi pisarni razgovori z občankami in občani, ki se nanj obračajo z različnimi problemi, najpogosteje glede potreb po stanovanjih, ureditve razsvetljave, cestne infrastrukture ...  
»Zavedam se, da smo tukaj zato, da jim gremo naproti in po svojih najboljših močeh priskočimo na pomoč, povemo, kakšne so možne rešitve in kako do njih. Občani se naročijo tako, da pokličejo v tajništvo, moja vrata so odprta za vse,« doda Goličnik.