V Velenju dve novi ulici

##IMAGE-1480096##Velenje – Svetnice in svetniki Sveta Mestne občine Velenje so včeraj potrdili poimenovanje dveh novih ulic z imenoma Ulica svežih idej in Cesta Jožeta Ervina Prislana.

V izbor imena je bila vključena širša javnost, imenovana komisija pa je naredila izbor.

Na območju nove poslovne cone Stara vas bo zaživela Ulica svežih idej. Ime se navezuje tako na dejavnost območja kot tudi na potrebo po novih in kreativnih rešitvah, ki so v podjetništvu ter napredku nekega kraja nujne.

Za poimenovanje Ceste Jožeta Ervina Prislana posvetovanje s prebivalci ni bilo potrebno, saj na tej ulici ni hišnih številk. Poimenovanje ceste po Jožetu Ervinu Prislanu sovpada s 30. obletnico slovenske osamosvojitve, v kateri je na območju Šaleške doline odigral pomembno vlogo. Hkrati je poimenovanje tudi krajevno ustrezno, saj v Velenju še ni ulice, ki bi zaznamovala osebo, aktivno v času samostojne Slovenije ali ob njenem nastanku.

Izbira imena je povezana tudi s krajevno pripadnostjo osebe, saj je Jože Ervin Prislan živel v Šaleku. Zemljišče, kjer poteka danes povezovalna cesta, je nekoč pripadalo njegovim staršem.