Kamp ob jezeru ima strateško razvojno vrednost

Velenje – V mesecu septembru je Mestna občina Velenje uveljavila predkupno pravico za nepremičnine, ki v naravi predstavljajo zemljišče za kampiranje (Kamp Jezero), saj ima ta prostor za nadaljnji razvoj turistične ponudbe južne obale Velenjskega jezera strateško razvojno vrednost.

Potrdilo, s katerim uveljavljajo predkupno pravico, so izdali na podlagi strokovnih posvetov in si na ta način zagotovili možnost vplivanja na nadaljnji objezerski turizem.

Obstoječi lastnik ne prepozna možnosti razvoja te destinacije, niti ne pospeši postopkov, da bi lahko kamp čimprej oddali v dolgoročni najem, s čimer bi zagotovil nadaljnjo turistično-namestitveno ponudbo. Zadnji dve sezoni kamp ni obratoval in tako kazil izgled Velenjske plaže ter zaviral turistični razvoj. Mestna občina Velenje že več kot 10 let vlaga v razvoj turizma ob Velenjskem jezeru, za kar so bili že večkrat nagrajeni. Velenjska plaža, ki je že tri leta zapored najboljše naravno kopališče, vsako leto privabi ogromno obiskovalcev iz vse Slovenije.

Konec avgusta so na občini prejeli vlogo Premogovnika Velenje za izdajo potrdila o predkupni pravici. Z vlogo Premogovnik obvešča, da Kamp Jezero prodaja za 650.480 evrov. Svetnice in svetniki bodo na oktobrski seji Sveta Mestne občine Velenje odločali o Sklepu o spremembah in dopolnitvah letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem občine.

Mestna občina Velenje je od Premogovnika Velenje v upravljanje prevzela otroško igrišče ob Visti. V okviru pilotne akcije mednarodnega projekta WONDER, program Interreg Adrion, bodo igrišče obnovili, da bo  v največji možni meri zadovoljevalo potrebe in želje uporabnikov ter upoštevalo priporočila stroke. Na ta način bodo prispevali k izboljšanju celotne podobe območja ob Visti in igrišče čim bolj vsem obiskovalcem.