Danes praznuje Občina Šoštanj

Celoten intervju si preberite v današnji številki Našega časa.

Praznik bodo zaznamovali številni uspehi in smelo zastavljena prihodnost. Kar na vseh koncih dokaj razvejane in geografsko velike občine so kaj postorili, samo mesto Šoštanj pa že skoraj v celoti prenovili. Še ambicioznejši pa so načrti za prihodnost. O tem smo se pred današnjim praznikom pogovarjali z županom Darkom Menihom.
Za vami je izredno zahtevno, a uspešno obdobje, ogromno ste postorili, mesto dobesedno prenovili. Tisti, ki ga dalj časa niso obiskali, ga skoraj ne prepoznajo. Kako ste zdaj, ko se sprehodite in gledate vse to, zadovoljni?
»Res je, ko se človek ozre nazaj, ko gre zdaj skozi mesto, mu je toplo pri srcu in tudi mene to napolni s ponosom. Je pa tudi res, da zdaj še bolj kot kdaj kasneje vidim, kaj vse še moramo postoriti. A vsega seveda ni možno naenkrat, včasih zaradi zakonskih preprek (težave s pridobivanjem soglasij …), predvsem pa seveda zaradi finančnih pa tudi prostorskih zmožnosti. A sem vesel, da smo veliko naredili in da imamo dobre načrte, da vse to še nadgradimo.«

Celoten intervju si preberite v današnji številki Našega časa.