Gradnja in obnova: Kako poiskati najboljše mojstre v Velenju?

Gradnja in obnova hiše oziroma stanovanja mora biti skrbno načrtovana.

Na kaj biti pozoren med gradnjo in obnovo v Velenju?

Najbolje je imeti terminski plan vseh del, ki jih želite opraviti in se nato med prenovo le tega čim bolj držati. Za primer lahko uporabite spodnji seznam različnih del, ki si ga nato lahko prilagodite glede na obseg vaše prenove.

Ko pridobite ustrezno dokumentacijo, pa je čas da za obnovo poiščete tudi izvajalce. Trenutno pa je to morda najtežja naloga, saj je večina le teh zasedenih. Za lažjo izbiro so na Omisli.si/gradnja-obnova pripravili pester nabor mojstrov v mestu Velenju med katerimi lahko izbirate pri vaši adaptaciji.

Zakaj morate preveriti mojstre, ki jih najamete za prenovo?

Pri gradnji in obnovi bo vključeno veliko število različnih mojstrov. Ravno zaradi usklajevanja med njimi pa je pomembno da je vsak iz med njih zanesljiv in zaupanja vreden. Vsi smo najverjetneje že slišali za primere, ko po zaključenem predplačilu izvajalec nato sploh ne opravi svojega dela in izgine z našim denarjem. Namesto da preverjate svojo srečo z naključnim izborom mojstra, lahko na Omisli.si izberete med več preverjenimi mojstri in si tako prihranite nekaj skrbi. V trenutnih časih pa je zaradi zelo aktivnega nepremičninskega trga veliko mojstrov polno zasedenih. Računati  morate torej na to, da lahko njihova zasedenost podaljša vašo prenovo, saj so dobavni roki trenutno zelo dolgi. Eden od primerov so recimo okna, pri katerih se ponudbe gibajo od šest pa do dvanajst tednov.

Katere so najbolj iskane storitve za gradnjo in obnovo?

Na splošno so izmed mojstrov najbolj zasedeni obrtniki, za izvedbo česar koli kar se tiče gradnje na primer mizarji, keramičarji…primankuje pa tudi že samih gradbenikov. Pri raznih vzdrževalnih delih, recimo za zamenjavo vodovoda ali pa posodobitev ogrevalnega sistema, prav tako primankuje mojstrov. Na drugi strani pa sta dve stroki, za kateri lahko brez težav najdete mojstre in to sta strojniška in elektroinženirska stroka. Za lažje iskanje vseh možnih storitev pri adaptaciji hiše, vam je v pomoč lahko Omisli.si/gradnja-obnova, kjer najdete preverjene mojstre za storitev, ki jo potrebujete.