Na obisku v Velenju minister za obrambo

Velenje, 14. septembra – Na delovnem obisku v Savinjski regiji se je minister za obrambo mag. Matej Tonin ustavil tudi v velenjskem gasilskem domu. S člani Prostovoljnega gasilskega društva Velenje se je srečal na temo dodatnega zagotavljanja reševanja ob prometnih nesrečah na avtocestah in v predorih.
PGD Velenje je osrednja gasilska enota v Mestni občini Velenje, pod okriljem katere že več kot 20 let deluje poklicno jedro. Trenutno šteje 15 poklicnih gasilcev in skupaj s prostovoljnimi operativnimi člani skrbi za požarno varnost občank in občanov. Kot gasilska enota širšega pomena pa posredujejo tudi v prometnih nesrečah, nesrečah z nevarnimi snovmi in ostalih tehničnih intervencijah. »Na leto opravimo nekaj manj kot 400 intervencij, njihovo število pa je v zadnjih desetih letih konstantno naraščalo. Pred nami je gradnja 3. razvojne osi, ki bo zagotovo poleg že omenjenih dejstev pred nas postavila nove izzive. Vse to je bil razlog za obisk ministra Tonina,« je po srečanju povedal poveljnik PGD Velenje Bojan Brcar in dodal, da so ministru najprej predstavili društvo in njegovo organiziranost ter izpostavili zelo dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, brez katere PGD Velenje ne bi bilo na takšni ravni usposobljenosti, kot je v tem trenutku.
V nadaljevanju pogovora so se dotaknili tudi nekaj tem, pri katerih v prihodnosti pričakujejo podporo in pomoč ministrstva oziroma uprave za zaščito in reševanje. »Minister je pohvalil samo delo in organiziranost društva. Obljubil je podporo društvu pri aktivnostih društva v prihodnjih letih, predvsem pri sodelovanju enote v okviru posredovanja na hitri cesti, katere izgradnja se je že začela. PGD Velenje se torej nahaja v točki, ko pričakujemo in si želimo, da bomo zaradi vseh aktivnosti, ki nas v prihodnosti čakajo, še okrepili enoto z dodatnimi poklicnimi gasilci ter se trudili, da čimbolj uspešno nadaljujemo delo na vseh področjih tako prostovoljnega društva kot tudi poklicne enote. Vse to pred nas postavlja nove naloge in izzive tako na področju organiziranosti kot tudi samega razvoja društva. V vodstvo društva si želimo in verjamemo, da bomo skupaj s podporo lokalne skupnosti, s katero že sedaj odlično sodelujemo, ter posluhom države pri ključnih projektih uspešno izpeljali vse zadane naloge ter tako tudi v prihodnosti zagotavljali visok nivo požarne varnosti na območju Mestne občine Velenje,« je po srečanju poročal poveljnik Bojan Brcar.