Brezplačni zajtrk za kolesarje

Velenje – Mestna občina Velenje bo tudi letos sodelovala pri projektu Evropski teden mobilnosti, ki bo potekal v času med 16. in 22. septembrom.

S sodelovanjem pri projektu opozarjajo na to, kako pomembno je spreminjanje potovalnih navad. Velenje letos sodeluje pri projektu že 16. leto.

V okviru projekta bodo izvedli številne aktivnosti: delavnico za starejše, tek očkov, vodeno kolesarsko turo, Velenje na koleščkih, predstavniki zaposlenih na Mestni občini Velenje in nekateri predstavniki šibkejših skupin bodo skupaj prekolesarili mestne kolesarske povezave in ocenili, kje so potrebne izboljšave, ob tem bodo pregledali tudi pešpoti.

V Velenju so z aktivnostmi v okviru projekta začeli že danes, 3. septembra, zjutraj, ko so na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki se je pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole … Zajtrke bodo ob isti uri in na isti lokaciji razdeljevali še vse petke v mesecu septembru (10., 17. in 24. 9.).