Začel se je Poznopoletni festival

Šmartno ob Paki – Danes se je v Šmartnem ob Paki začel Poznopoletni festival, ki bo gotovo razgibal kulturno zabavno življenje v tej občini in pritegnil obiskovalce tudi od drugod.

Na programu je šest prireditev, ki so raznolike in kakovostne. V javnem zavodu Mladinski center Šmartno ob Paki so skrbno načrtovali ta dogodek, po katerem je zavod v Šaleški dolini in njeni širši okolici najbolj poznan. Prireditve bodo ob petkih od 27. avgusta do 24. septembra pod šotorom za tamkajšnjo Hišo mladih. Vse se začnejo ob 20. uri, razen otvoritvene, ki so jo začeli ob 16. uri.

Danes je še posebej pestro, saj je predvidena izvedba šmarške plaže, koštiljada, srečelov, karaoke ter nastopi lokalnih glasbenih skupin in otrok. Od 20. ure naprej pa bo za glasbeno sladico skrbela ena najboljših vokalnih skupin Slovenije Il Divji (najboljša klapa Slovenije 2019).

Teden dni kasneje prihaja v goste Gledališče Velenje s predstavo Ne sprehajaj se no vendar čisto gola, dan kasneje pa se bo predstavila glasbena skupina Preprosto črni, ki je svojo glasbeno pot pred 10 leti začela prav na odru javnega zavoda Mladinski center.

Organizatorji so prepričani, da tudi tokrat nikogar ne bosta pustila ravnodušnega stand up komika Uroš Kuzman, ki obljublja nove zabavne točke, in Perica Jerkovič, prav tako pa ne pevka Eva Boto s svojo glasbeno skupino. Zadnjo prireditev Poznopoletnega festivala pa bodo z akustičnim koncertom obogatili člani skupine Fed Horses & Čedahuči.