Pljusk in mljask na velenjski plaži

Velenje, 3. in 4. julija – V poletnih dneh je obala Velenjskega jezera množično obiskana.

V soboto, ko je bila ponudba vodnih aktivnosti in kopenskih vsebin posebno pestra, pa je Velenjska plaža pokala po šivih. Na vodi je mrgolelo teh in onih veslačev, pontoni so bili polni sonca željnih kopalcev, na plaži pa je bil okupiran sleherni kotiček sence.

Mokro preživljanje prostega časa je bilo minuli konec tedna še bolj aktivno kot sicer, saj je prireditev Pljusk, ki jo je Mestna občina Velenje v sodelovanju z več partnerji organizirala že četrto leto, tako pa poskrbela, da se je dober glas o lepotah in ponudbi »velenjskega morja« razlegel širom Slovenije, tako otrokom kot odraslim ponujala brezplačno uporabo raznih vodnih igral in možnost družinske rekreacije. Mnoge so pritegnili vratolomni akrobacijski šovi svetovno znanih Dunking Devils, ki so tudi ambasadorji Pljuska. Obiskovalce so zabavali na trampolinu in »ruski skakalnici«, sedli pa so tudi med žirante tekmovanja v drznih in domiselnih skokih z mokrega tobogana, na katerem so adrenalinske izkušnje željni dobili zalet za polet nad vodno gladino in kar se da mehak pristanek v vodo, kar pa se ni posrečilo vsem.

Medtem ko je pri čolnarni pljuskalo, pa je na Visti mljaskalo. Tam je namreč Zavod za turizem Šaleške doline priredil zdaj že tradicionalno kulinarično tržnico ob jezeru Beach food festival, ki je pritegnila mnoge ljubitelje bogatih okusov sodobne lokalne, slovenske in mednarodne kuhinje.