Tudi župan se je posladkal z medico

Velenje – Čebelarstvo Čanč, ki ga vodita Franc in Anica Čanč na Plešivcu, velja za eno najboljših čebelarstev v Šaleški dolini in Sloveniji, ki s svojimi izdelki tudi v svetovnem merilu dosega najvišja priznanja.

To dokazuje tudi zadnje mednarodno ocenjevanje vin v New Yorku 2020 (Great American International Wine Competition 2020), kjer je prejelo zlato priznanje za penečo medico (Honey Sparkling Wine). Gre za najuglednejše ameriško ocenjevanje vin, ki je potekalo v avgustu 2020 v Rochestru, New York. Zlato medaljo je za penečo medico prejelo tudi na ocenjevanju v okviru sejma AGRA 2020 v Gornji Radgoni. Na istem ocenjevanju je prejelo tudi srebrno medaljo za medeni liker in srebrno medaljo za medeno žganje.

Njuna prizadevanja si je z zanimanjem ogledal in nekatere izdelke poskusil tudi župan MO Velenje Peter Dermol. Ob tem je gostiteljema čestital za odličnost in tudi promocijo Velenja na svetovnem trgu.

Franc neguje čebele že vse življenje in mojstrsko pridobiva sadove njihovega dela. Zaveda se blagodejnosti čebeljih pridelkov, še bolj pa pomembne vloge čebel v naravi. Pri Francu in Anici ste obiskovalci vedno dobrodošli. Vse leto vas vabita na degustacije medenih pijač ter cvetličnega, gozdnega in kostanjevega medu in drugih dobrot. Vsako soboto pa ju najdete tudi na kmečki tržnici v Velenju.