Oprostilna sodba za vpletene v oddajo dečkov

Slovenj Gradec – Slovenjgraško sodišče je danes izreklo oprostilno sodbo za zaposlene na takratnem CSD Velenje in v Vrtcu Slovenj Gradec, ki so bili konec marca 2016 vključeni v oddajo dveh dečkov v rejniško družino proti volji starih staršev.

Babica dečkov jim prek odvetnika, ki je že napovedal pritožbo, očita nezakoniti odvzem otrok in nevestno delo v službi.

Zgodba o dveh dečkih, ki sta po nasilni smrti mame, za kar je bil na zaporno kazen pravnomočno obsojen njun oče, bila proti volji starih staršev nameščena v rejniško družino, kjer sta še danes, sega v leto 2016.

Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu kaznivih dejanj ni ugotovilo, saj je danes za vseh šest omenjenih izreklo oprostilno sodbo. Po pojasnilih sodnice namreč ni bil dokazan direktni naklep.

Direktorica CSD Savinjsko-Šaleška, katerega del je tudi nekdanji CSD Velenje, Helena Bezjak Burjak je po razglasitvi sodbe v izjavi medijem dejala, da so takšno sodbo pričakovali. “Ves čas smo poudarjali našo strokovnost, učinkovitost in usmerjenost v delovanje koristi otrok, kar se je z današnjim zaključkom teh obravnav tudi pokazalo in dokazalo,” je dejala.